Energiestrategie regio Rotterdam Den Haag

Onderweg naar betrouwbare, schone, betaalbare en veilige energie voor iedereen in 2050.
 

RES Rotterdam Den Haag

De energietransitie is volop aan de gang. Samen gaan we stap voor stap over op betaalbare, betrouwbare, schone en veilige energie in 2050. Voor iedereen in onze regio. Aan de slag!

 

 

Actueel: de warmtetransitie

De energieregio Rotterdam Den Haag is bij uitstek de warmteregio van Nederland. Met een uniek scala aan warmtebronnen biedt de regio een unieke kans om de warmtetransitie te versnellen. Door deze bronnen optimaal te benutten, kan de regio een cruciale bijdrage leveren aan de landelijke klimaatdoelen – een kans die we niet mogen laten liggen. Om dit te realiseren, zijn op korte termijn heldere randvoorwaarden nodig, zodat zowel de markt als consumenten weten waar ze aan toe zijn. De regio is er klaar voor en nodigt het Rijk uit om hier samen een succes van te maken.

In de video leggen we uit waar de kansen liggen en wat ervoor nodig om die te verzilveren.

 

Video over de kansen en de aanpak van de warmtetransitie

 

Wie of wat is de RES?

De Regionale Energiestrategie (RES)is een samenwerking, een proces en document. Hiermee zorgen we voor minder CO2-uitstoot. De regionale samenwerking bestaat uit 21 gemeenten, 4 waterschappen, provincie Zuid-Holland, netbeheerder en stakeholders.

Lees meer

Het document RES 1.0

In de RES 1.0 staan onze gezamenlijke ambities. We beschrijven hoe en waar we duurzame elektriciteit opwekken. Hoe we duurzame alternatieven voor aardgas mogelijk willen maken. Ook opslag en infrastructuur voor energie en warmte komen aan bod.

Lees meer

Warmte

We gaan onze wijken en gebouwen op een andere manier verwarmen: zonder aardgas, met warmte uit de diepe ondergrond, van oppervlakte-, drink- of afvalwater, met restwarmte van de industrie of met elektrische oplossingen.
 

Lees meer

 

Nieuws

Er gebeurt veel in de energietransitie en in onze regio. Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, aankomende bijeenkomsten en de huidige subsidiemogelijkheden. In de monitor ziet u hoe het gaat met de uitvoering van de plannen.

Bekijk meer nieuws

 

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"65","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-doc-text","topn":"6","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"240257"},"layout":{"template":"carousel","showDescription":false,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":true,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showUserMemo":false,"showDate":true,"dateType":"digits","showImages":false,"carouselCount":"2","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

Document RES 1.0
 

In de RES 1.0 beschrijven we de regionale keuzes en ambities voor het opwekken van duurzame elektriciteit, de warmtetransitie en de daarvoor benodigde opslag en infrastructuur.

Bekijk de RES 1.0

 

 

Cookie-instellingen